Egzersiz Yaparken Neden Kramp Oluşuyor?

En son ne zaman bir kramp ile durmak zorunda kaldınız? Vücudunuzun size bir şeyler anlatmaya çalıştığı bu durumda mesajları doğru okumak ve ihmallerinizi gözden geçirmek zorundasınız. Vücutta oluşan krampların ne anlama geldiğine şöyle bir göz atalım

Neden-Kaslara-Kramp-Giriyor

Kas krampları: Terlemek sadece su kaybetmek değildir, ter ile beraber su, sodyum ve potasyum gibi mineralleri vücudumuzdan kaybederiz ve kaslarımız çok daha duyarlı hale gelir akabinde yeterince su ve mineral almadığımız için tüm kaslar olası kramplar için aday haline gelir. Bir çok egzersizde aktif şekilde çalışan bacak kaslarının bu gibi durumlarda ön plana çıktığını ve en çok kramp vakasının bu bölgede yaşandığını görürüz.

Mideye kramp girmesi: Antrenman saatinden hemen önce bir şeyler yemek, kaslarımıza gitmesi gereken kan akışı ile sindirim sistemimizin ihtiyaç duyduğu dolaşımın karşı karşıya gelmesine yol açar. Kan akışı yoğun bir şekilde kaslara doğru gerçekleşirse mide krampları yaşayabiliriz yada tam tersi durumda midemiz için işler yolunda giderken kas krampları yaşayabiliriz. Egzersizden 1,5 – 2 saat önce ana öğünü yemeli ve yeterli miktarda sıvı tüketmeliyiz böylece beklenmedik mide kramplarının önüne geçebiliriz.

Bölgesel kramplar: Özellikle bölgesel çalışmalarda yani bir kasın aşırı çalıştığı durumlarda ortaya çıkar. O anda kasın ihtiyaç duyduğu yapı maddeleri kasılması için gereken hızda alınamayabilir ve kramp yaşanır. Bu durumda çalışmaya ara vermek ve kasın rahatlamasını beklemek gerekir. Aynı durum birden fazla tekrar ederse çalışma sonlandırılır ve ilgili kas esneme hareketleri ile rahatlatılır.

Anlamsız kramplar: Isınmadan egzersizlere başlamak büyük bir hatadır. Vücudun ısınması, eklem sıvılarının artması ve esnek hale gelmesi için ısınarak başlamalıyız aksi halde sürpriz kramplar ile vücudumuz bize hata yaptığımızı anlatmaya başlayabilir.


 

Uyarı: Bu sayfada yer alan bilgilerin hiç biri doktor önerisi niteliğinde değildir ve hiç bir zaman hastalık ve diğer sorunlara yönelik tanı, teşhis ve tedavi amacıyla kullanılmamalıdır. Ziyaretçiler, her hangi bir sağlık problemi hakkında doktorlarına danışmakta kendileri yükümlüdür. Web sitemdeki içerik, kendi araştırmalarımı ve düşüncelerimi yansıtmaktadır. Yazılanları uygulamak neticesinde oluşan hiçbir sağlık sorunundan veya maddi manevi olumsuz etkiden mtsaglikli.com sorumlu tutulamaz.
www.mtsaglikli.com ‘a ait olan bu içerik yazılı izin olmadan kısmen yada tamamen kopyalanamaz, dağıtılamaz, satılamaz, alt lisansla kullandırılamaz.

One thought on “Egzersiz Yaparken Neden Kramp Oluşuyor?”
  1. Merhaba Hüseyin Bey
    Öncelikle geçmiş olsun maalesef Rotator Cuff sendromunu sık sık duyuyoruz çünkü bu kas grupları, omuz bölgesi pek çok harekette destekleyici olarak etkin rol oynuyor ve gereğinden fazla zorlanabiliyor. Ağırlıkların kademeli olarak artırılmadığı, sert geçişlerde daha sık görülebiliyor.

    Spesifik bir durum olduğu için bu konuda önerim şu olacaktır. Öncelikle sizi doktorlarımıza emanet ediyoruz çünkü doktorunuz yaşadığınız sakatlığın belirtilerine göre sizi ilaçlara, fizik tedaviye veya iltihap önleyici metotlara yönlendirecektir. Cerrahi müdahale de bir seçenek olarak alternatifler arasında yer alabilir.

    Sakatlığınızı özellikle “Spor Hekimliği Anabilim Dalı” olan bir yere de danışabilirsiniz böylece sağlamasını yapmış olacaksınız. Sonrasında ise kademeli geçişlerle ve hafif kilolarla egzersizlere geri dönüş yapabilirsiniz. Umarım en kısa zamanda şifa bulursunuz.

Leave a Comment

YouTube Kanalım