Site icon Türkiye’nin En Sağlıklı YouTube Kanalı

Doğru Durmanın 7 Faydası (Kamburluktan Kurtul)

DOĞRU DURMANIN FAYDALARI

Merhaba

Sağlıklı Hocanın YouTube kanalındasınız

Yukarıdaki videoyu izledikten sonra hayatınızı değiştirecek ve yaşam kalitenizi artıracak kararlar almanız kaçınılmazdır çünkü hayatımızı etkileyen bir konuyu ele alacağız “Doğru Durmanın Faydaları”

Sizden şunu istiyorum, öncelikle kambur durduğunuz şekilde yandan bir fotoğrafınızı çekin ve sonrasında doğru duruş pozisyonunda diğer fotoğrafınızı çekin, şimdi bu iki fotoğrafı yanyana getirin Farkı görebiliyor musunuz? Yanlış duruşta boyunuz bir kaç cm’ye kadar kısalabilmektedir.

Bu resimde gördüğünüz üzere kırmızı çizgi hizasında olan doğru duruş pozisyonu hem boyunuzu hem de omurganızı korumuş olur.

Boyunuzun kısalmasına izin vermeyin

Şaşırmaya hazır olun çünkü doğru duruş tekniklerini öğrendikten sonra olduğunuzdan daha ince gözükeceksiniz. Sebebini anlamak istersen seni kısa bir süre kambur, öne eğilmiş şekilde oturmaya davet ediyorum ve bu esnada bel çevresi ölçünü bir yere not etmeni istiyorum. Şimdi de dik duralım ve bel çevresi ölçümüzü diğer rakamın yanına yazalım. Sanırım rakamların konuştuğu bu tabloda doğru duruşla birlikte daha ince olacağın da ortaya çıkmış oluyor. Hayrını gör.

Doğru durmak anlık yada günlük değildir, bir hayat tarzı haline getirmeniz halinde omurganızı gereksiz baskılardan kurtarmış ve beklenmeyen rahatsızlıkların önüne geçmiş olursunuz. Hastane ve tedavilere harcayacağınız para ve zaman sizinle kalmış olur.

Doğru durmak size özgüven verecektir. Duruşunuzu gözlemleyen herhangi bir kişi beden dilinizi okuyabilir ve yüksek enerjinizi, özgüveninizi rahatlıkla görebilir.

Takdir belgesi aldığında, ayın elemanı seçildiğinde yada desteklediğin takım kazandığında nasıl durduğuna hiç dikkat ettin mi? Özgüven işte böyle bir duygudur ve duruşuna da etki etmektedir tam tersi tabloda sınavdan kaldığını, işten kovulduğunu yada tuttuğun takımın küme düştüğünü hayal et sanırım boynu bükükler olarak tanımlanan gruba çoktan girmiş olurdun.

Fotoğraf ve video çekimlerinde daha genç çıkabilmek için duruşunu bir anda değiştirmenin sebebi sence ne olabilir? Daha genç gözükmek. Aslında bilinçaltında olmak istediğin kişiyi biliyorsun ama yaşayamıyorsun çünkü sahip olduğun omurga ve zayıf kas yapısı buna izin vermiyor ve birkaç denemenin ardından istemeye istemeye yine bezgin ve seni olduğundan yaşlı gösteren duruşa geri dönüyorsun.

Ancak bunun kaderin olmadığını bilmen gerekiyor çünkü doğru egzersizler ve sistemli çalışmalar ile doğru duruş alışkanlıklarını hayat boyu kazanabilir ve olduğundan daha genç gözükebilirsin.

Yanlış duruşa bağlı olarak vücudun dengesi bozulur, olası rahatsızlıkları, ağrıları davet etmiş olursun. Önemsemediğin o hafif ağrılar zamanla şiddetlenir boyun, sırt, bel ve muhtelif yerlerde belirebilir. Yanlış kullanıma bağlı olarak omurganın, kasların hizaları bozulur ve sinir noktalarına baskı yapar.

Özetle; doğru duruş ile sağlıklı, ağrısız bir hayat mümkün!

“Kasların yeterince güçlü değilse, duruşu dengelemek için vücudumuz daha fazla enerji harcar”

Neden yataktan kalkamıyorum, yürümeye eriniyorum, sürekli kendimi yorgun hissediyorum gibi söylemlere sahipsen, bu konuyu daha iyi anlaman gerektiği de ortaya çıkmış olur. Aslında tembel yada yorgun olan sen değilsin, vücudunun hareket mekanizmasıdır. Dengeli kaslara ve hizalı bir bedene sahip olduğunda enerjinin arttığını ve rahatladığını anlayacaksın.

[alert-warning]SAGLIKLIHOCA.COM uyarısı Bu sayfada yer alan bilgilerin hiç biri doktor önerisi niteliğinde değildir ve hiç bir zaman hastalık ve diğer sorunlara yönelik tanı, teşhis ve tedavi amacıyla kullanılmamalıdır. Ziyaretçiler, her hangi bir sağlık problemi hakkında doktorlarına danışmakta kendileri yükümlüdür. Web sitemdeki içerik, kendi araştırmalarımı ve düşüncelerimi yansıtmaktadır. Yazılanları uygulamak neticesinde oluşan hiçbir sağlık sorunundan veya maddi manevi olumsuz etkiden sagliklihoca.com sorumlu tutulamaz. www.sagliklihoca.com ‘a ait olan bu içerik yazılı izin olmadan kısmen yada tamamen kopyalanamaz, dağıtılamaz, satılamaz, alt lisansla kullandırılamaz.[/alert-warning]

? DİK DURUŞ AKADEMİSİ bölümünde yer alan tüm yazıları ve antrenmanları tek tek okumanızı tavsiye ederim ?

Şimdiden iyi çalışmalar.

[alert-note]

[/alert-note]
Exit mobile version