Site icon Türkiye’nin En Sağlıklı YouTube Kanalı

Güç Pozlarını Keşfedin Dik Durmayı Öğrenin

YouTube video player

Güç pozları ile çok daha rahat bir şekilde, dik durmanın mümkün olduğunu biliyor muydunuz? Günlük yaşam rutinlerimiz bizi sürekli aşağı çekme potansiyeli taşıyor. Bir şeyler yazmak, bilgisayar kullanmak, cep telefonlarımız ya da tabletlerimize bakmak için öne doğru bir eğilim gösteriyoruz. Hatta konuşurken bile farkında olmadan öne çekildiğimizi fark ettiğimiz zamanlar oluyor. Dik durmanın ve doğrulmanın en iyi yöntemi ise güç pozları.

Doğayı gözlemlediğimizde, tüm canlıların güç pozlarını doğal bir şekilde uyguladığını gözlemleyebiliriz. Örneğin; belgesellerde güç pozları, sıkça karşılaşılan durumlardan. Kavga etme eğiliminde olan iki rakip hayvanın otomatik bir içgüdüyle, güç pozları alarak “Ben güçlüyüm!” mesajı verdiğine şahit oluyoruz. Kedi ve köpeklerin bedenlerini öne doğru esneterek güne başlamaları da bu duruma bir örnek olarak verilebilir. Güç pozları hayatın ve doğal yaşamın bu kadar içindeyken bize düşen bunları keşfetmek, fark etmek ve uygulamaktır. Siz de bu keyifli yolculuğa çıkmaya ve keşfetmeye hazırsanız, güç pozlarını birlikte tanımaya başlayabiliriz.

Süper Kahraman Pozu

Güç pozlarının yararları ile ilgili birçok araştırma ve literatür çalışma bulunmaktadır. Yıllar içinde yaptığım araştırmalar sonucunda, ortaya çıkarmış olduğum en etkili güç pozları ise “Süper Kahraman Pozu” ile başlıyor. Çocukken en sevdiğiniz süper kahraman hangisiydi? Superman, Batman, He-man? Sevdiğimiz süper kahramanların onların karakteri ile örtüşen, ortak bir güç pozları vardır. Süper kahramanlar, bir başarı kazandıklarında ya da rakiplerini yendiklerinde bu pozu kullanır. Şimdi, birlikte pozu uygulamaya başlayabiliriz.

Şimdi gözlerinizi kapatın ve süper kahramanınızı hayal edin, siz de onun gibi duruyor musunuz? Cevabınız “Evet!” ise başardınız demektir. Bu poz ile dik bir duruşa sahip olmanız mümkün.

Komando Pozu

Güç pozlarından her biri, dik duruş için oldukça faydalı ve etkilidir. Günlük rutinimize bu duruşları dâhil ettiğimizde omurga sağlığımızı da desteklemiş oluruz. Bu durumu destekleyen ve ikinci duruşumuz olan “Komando Pozu” için aşağıdaki adımları takip etmelisiniz.

Bu poz ile omurganızın açıldığını, uzadığını ve rahatladığını hissetmeye başlayacaksınız. Dostlarımıza güven, düşmanlara korku veren bu güç pozu ile dik bir duruş için yeni bir yol keşfetmiş oldunuz.

Boksör Pozu

Boks maçlarında fark ettiğimiz bir detay bulunur. Boksörler, ringe çıktıklarında rakiplerine karşı bir güç pozu sergiler. Şimdi bu pozu, dik bir duruş kazanmak ve uygulamak için aşağıdaki adımları takip edin.

Bu pozu uygularken, omuz ve kol kaslarınızın hafif acıdığını hissedebilirsiniz. Bu durum, bedenin rahatladığını gösteren, olumlu bir uyarıdır. Poz sırasında kollar öne doğru eğilim gösterirse, pozu devam ettirerek geriye doğru esnetmek ve duruşu korumak, fayda sağlamaya devam edecektir.

Keyif Pozu

Tatildeyken ya da evimizde kendimizi iyi hissettiğimizde aldığımız bir pozisyon vardır, bunu “Keyif Pozu” olarak adlandırabiliriz. Bu poz, dik duruş pratikleri içinde benim en etkili ve keyifli bulduğum duruşlardan biridir. Aşağıdaki adımları takip ederek siz de bu pozu uygulayabilirsiniz.

Bu pozu uygularken kolların hafifçe öne doğru eğildiğini fark edebilirsiniz. Bu durumda, hemen bedenininizi dikleştirerek, pozunuza devam etmelisiniz. Geriye doğru, kendinizi açabildiğiniz kadar açıp omurganızı rahatlatarak bu pozun tadını çıkarın.

Sevinç Pozu

Şimdi mutlu olduğunuz bir anı hayal edin ve gözlerinizi kapatarak o ana gidin. Belki bir terfi aldınız belki tuttuğunuz takım şampiyon oldu ya da beklediğiniz o güzel haber size ulaştı. Nasıl hisseder ve nasıl tepki verirsiniz? Hepimiz, sevinçli olduğumuzda ellerimizi havaya kaldırma eğilimi gösteririz. Şimdi,“Sevinç Pozu” olarak adlandırdığımız bu duruşu uygulayalım.

Dik duruş pratikleri içinde yer alan bu duruş, sırtınızı ve kol kaslarınızı rahatlatır.

Yukarıda belirtilen tüm pozlar herhangi bir ekipmana ihtiyaç duyulmadan uygulanabilecek, dik duruşu destekleyen pozisyonların bütününü oluşturur. Tüm pozları gün içinde 5 dakika kadar art arda uygulamaya başladığınızda, kısa sürede bedeninizde yarattığı etkiyi fark etmeye başlayacaksınız.

Yoğun bir tempoda çalışıyor olsanız da eve geldiğinizde sevdiğiniz bir filmi ya da diziyi izlerken, bu güç pozlarını uygulamaya devam edebilirsiniz. Dik bir duruşa sahip olmak isteyen herkes için dik duruş pozları, etkili bir çözüm yöntemi sunmaktadır.

Sağlıklı yaşam ve spor rutinleri için YouTube kanalıma buradan abone olabilir, her hafta eklenen yeni videolar ile sağlıklı kalabilirsiniz.

Exit mobile version