Site icon Türkiye’nin En Sağlıklı YouTube Kanalı

Uyumak İçin Nefes Egzersizi

Yatağınıza geçtiğinizde ne kadar sürede uykuya dalabiliyorsunuz? Bazı insanlar ışıklı veya gürültülü olsa bile rahatça uykuya geçebilirken bazı insanlar tüm şartlar yerinde olmasına rağmen uyuyamıyor ve yatağında bir o yana bir bu yana dönebiliyor.

Bu video çalışmamızda uykuya daha rahat dalabilmeniz için etkili ve geçerli yöntemleri uygulayacağız ve gevşemenize, anda kalmanıza yardımcı olacağız. Yatağa uzandığımızda zihnimiz önümüze bir çok düşünce getirir, bazen kendimizi geçmişimizde yaşarken ve kendimizi suçlarken buluruz, bazen de gelecekte yapacağımız işlerin heyecanına kapılırız, bir de bakmışız gevşememiz gereken yerde kalp atışlarımız yada nefesimiz hızlanmış ve uykumuz kaçmış.

Bu noktada sizlere ilk tavsiyem anda kalmanızdır ve bunun için de en etkili yöntem yatış sırasında nefesinizin yolculuğuna odaklanmanızdır. Yatış sırasında nefesinizi takip etmeye ve anda kalmaya özen gösterin, nefes nereden geçiyor, içinize doğru nasıl bir yolculuk yapıyor ve nasıl bir ses çıkıyor, hepsini fark edin, o anda yatakta yatan bedeninizi fark edin.

Nefes kontrolünü sağladıktan, bedenimize döndükten sonra vücudumuza ufak ufak kasılmalar ve gevşemeler vereceğiz. Ellerimizi yumruk yapıp sıkıyoruz ve gevşetiyoruz, aynı şekilde kollarımızı, gövdemizi, bacaklarımızı sırasıyla kasarak bırakıyoruz ve nasıl gevşediklerini, rahatladıklarını hissediyoruz.

Eğer imkanınız varsa ve bir yerlerden yeşil renkli tenis topu bulabilirseniz yatmadan bu topla ayak altı masajı yapmanızı öneririm. Vücudumuzun sahip olduğu derin bağlantı ayaklarımızın altından da geçmektedir ve bu bölgeye yapacağınız masaj egzersizleri de tüm vücudun rahatlamasını, gevşemesini sağlamaktadır.

Önerdiğim tekniklerin nasıl yapıldığını merak ediyorsanız yazının başında paylaştığım videoyu izleyebilir ve uygulanışı hakkında detaylı bilgi sahibi olabilirsiniz.

Şimdiden herkese sağlıklı uykular dileriz ??

[alert-note]

İşbir Yatak sponsorluğunda hazırladığımız bu video serisini izledikten sonra aşağıdaki faydaları sağlayacaksınız;
▪️ Güne daha dinç başlayacaksınız
▪️ Duruşunuzu düzelteceksiniz
▪️ Vücudunuzda hissettiğiniz anlamsız ağrıların üstesinden geleceksiniz
▪️ Hangi yatakta ve hangi yastıkla yatmanız gerektiğini öğreneceksiniz
▪️ Kendiniz için en doğru yatış pozisyonunu bulacaksınız
▪️ Uykuya daha rahat dalabilmek için anda kalma tekniğini (mindfullness) öğrenecek ve nefes egzersizlerimiz sayesinde gevşeyeceksiniz
▪️ Daha sağlıklı bir omurgaya sahip olacaksınız
▪️ Yaşam kalitenizi artıracaksınız

[/alert-note]

SAĞLIKLI UYKU İÇİN İHTİYACINIZ OLAN BİLGİLER BU YAZI DİZİSİNDE

Doğru Duruş için Uykunun Önemi!

Yatak Seçerken Nelere Dikkat Etmeliyiz?

Yastık Seçerken Nelere Dikkat Etmeliyiz?

Hangi Pozisyonda Uyumalıyız? En Sağlıklı Yatış Pozisyonu Hangisi?

Uyumak için nefes egzersizi

[/alert-announce]

Exit mobile version