Site icon Türkiye’nin En Sağlıklı YouTube Kanalı

Hangi Pozisyonda Uyumalıyız? En Sağlıklı Yatış Pozisyonu Hangisi?

Sabah yataktan kalktığınızda kendinizi nasıl hissediyorsunuz? Güne başlamaya hazır mısınız? Vücudunuzda herhangi bir bölgede ağrı veya rahatsız edici bir geri bildirim var mı? Enerjinizin yüksek olduğunu mu yoksa düşük olduğunu mu düşünüyorsunuz?

Cevaplarınız sizi bir yere götürecek; doğru pozisyonda mı yatıyorsunuz, yoksa yanlış pozisyonda mı? Sizler için hazırladığım bu videoda aradığınız soruların cevaplarını ve örnek uygulamaları bulacaksınız! Ayrıca tüm yatış pozisyonlarının ayrıntılı olarak anlatımına ulaşacaksınız. Yana (cenin) pozisyonu, yüz üstü ve sırt üstü yatış pozisyonlarının etkilerini de öğrenmiş olacaksınız.

Bu arada aklınızda bulundurmanızı istediğim konu; herkes için ideal olan, tek tip yatış pozisyonu yoktur! Yatış kişiye özeldir! Alışkanlıklarınız, yaşadığınız rahatsızlıklar (reflü, kalp, karaciğer v.b), yaşınız, psikolojik durumunuz yattığınız pozisyonda belirleyici olabilir. Örneğin kalp hastaları sola dönüp yattıklarında kalbe doğru bir basınç hissedebilir yada reflüsü olan bir kişi daha farklı bir pozisyonda uyumak isteyebilir

Kaçınmanızı istediğim tek uyku pozisyonu ise yüz üstü yatış olacaktır! Bu pozisyonda yattığınızda omurganız ve sindirim sisteminiz üzerinde bir baskı oluşur ve en önemlisi de nefes alış verişi sağlıklı bir şekilde gerçekleşemez bu yüzden yüz üstü yatış dışında diğer pozisyonlarda uyumayı düşünebilirsiniz. Her pozisyonun detaylı anlatımını, avantajlarını ve dezavantajlarını videoda bulacaksınız.

Bir diğer önemli konu ise yatak ve yastık seçiminizdir; diyelim ki bir yatış pozisyonunu benimsediniz ve uzun saatler o şekilde yatıyorsunuz, yatışınızla beraber vücudunuzun o tarafında bulunan kas, tendon, kemik ve organları büyük bir baskı altına almaya başlarsınız.

Seçtiğiniz yatak yanlışsa veya yastığınız çok yüksek yada çok alçaksa bu durumda vücut bölümlerinizi yatakla doğru bir şekilde buluşturmamış olursunuz. Doğru yatış pozisyonunu aramakta amacımız, vücut ağırlığımızı yatağa doğru bir şekilde aktarmak ve gece boyunca uyuduktan sonra sabah güne dinç ve dinlenik bir şekilde başlamaktır.

 

Sağlıklı bir uyku için ihtiyacınız olan bilgileri “Sağlıklı Uyku Yazı Dizisi”nde bulabilirsiniz. Yatak ve yastık seçiminden, uyku pozisyonuna kadar her türlü bilgiyi bu seride bulabilir ve uykuya rahatça dalmak için yapabileceğiniz özel nefes egzersizlerini uygulayabilirsiniz.

Şimdiden herkese sağlıklı uykular dilerim.

[alert-announce]

SAĞLIKLI UYKU İÇİN İHTİYACINIZ OLAN BİLGİLER BU YAZI DİZİSİNDE

Doğru Duruş için Uykunun Önemi!

Yatak Seçerken Nelere Dikkat Etmeliyiz?

Yastık Seçerken Nelere Dikkat Etmeliyiz?

Hangi Pozisyonda Uyumalıyız? En Sağlıklı Yatış Pozisyonu Hangisi?

Uyumak için nefes egzersizi

[/alert-announce]

Exit mobile version