Site icon Türkiye’nin En Sağlıklı YouTube Kanalı

Nasıl Fitness Antrenörü Olabilirim?

Nasıl fitness antrenörü olabilirim? Spor eğitmeni olabilmek için neler yapmalıyım? Bir spor salonu açmak için hangi belgeye ihtiyacım var? Bu yazımda  merak ettiğiniz tüm cevapları bulabilirsiniz.

Fitness antrenörü olmak için nereye başvurmalıyım?

Öncelikle şu sorunun cevabını vererek başlayalım; Fitness antrenörlüğü belgesini verme yetkisi olan kurumun adı; “Türkiye Vücut Geliştirme, Fitness ve Bilek Güreşi Federasyonu“dur ve bu belgeyi almak için de bu federasyonun açmış olduğu kurslara başvurmanız gerekir.

Nereden başlamalıyım? İzlemem gereken adımlar neler?

2022 yılı itibariyle bu yazıyı kaleme alıyorum ve son dönemde yapılan düzenlemelere göre sizi yönlendireceğim. Eğer siz de ilk aşamadan yola çıkarak bir fitness antrenörü olmak istiyorsanız ilk olarak TC Gençlik ve Spor Bakanlığı’nın bir birimi olan Spor Eğitimi Dairesi Başkanlığı‘nın düzenlediği “Antrenör Temel Eğitimi Sınavı”nı geçmeniz gerekiyor yani kursa başlayabilmeniz için temel bilgilere sahip olduğunuz resmi olarak belgelendirmelisiniz ve bu işlem de bu birim üzerinden yapılıyor. Sınav yıl içerisinde 4 defa düzenleniyor. Sınav tarihleri ve başvuru aşamaları hakkında detaylı bilgi almak isterseniz SPOR EĞİTİMİ DAİRESİ BAŞKANLIĞI (gsb.gov.tr) adresini ziyaret etmelisiniz.

İyi bir hazırlık ve sınav süreci sonrasında antrenör temel eğitimini geçtiğinizi varsayalım. İkinci aşamada neler yapmamız gerektiğine biz göz atalım.

Federasyonun kurs ilanlarını ve tarihlerini takip etmeye başlıyoruz

İlk aşamayı geçtiğinize göre, tebrikler ? ikinci aşamaya geçebilir ve federasyonun düzenlediği antrenörlük kurslarına resmi olarak katılabilirsiniz. Öncelikle federasyonun web adresini sık kullanılanlara eklemelisiniz çünkü tüm ilanlar burada yayınlanıyor Türkiye Vücut Geliştirme, Fitness ve Bilek Güreşi Federasyonu (tvgfbf.gov.tr) ve düzenli olarak ziyaret ederek ilk açılan kademe kursuna kayıt yaptırmalısınız. Web sitesinde sizi yönlendiren aşamaları bulabilirsiniz; kayıt, kurs ücretinin yatırılması, eğitim yerinin ilan edilmesi v.b süreçler.

Tüm bu süreçleri örnek olarak anlattığım ve detayları paylaştığım videoyu aşağıda bulabilirsiniz.

Exit mobile version